bsit

Temeljem javnog poziva koji je bio otvoren od 9. oktobra do 10. decembra 2017. i bio upućen kreativcima koji su zainteresovani da govore o svijetu oko njih, sa fokusom na pitanja vezana za socijalnu (ne)pravdu, odabrano je 120 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Francuske i Italije /po 40 iz svake zemlje/ koji će tokom 14 meseci stvarati originalna umjetnička djela.

Projekat "ARTISTS@WORK" Kreativnost za pravdu i pravičnost u Evropi ima za cilj predstavljanje modela za unapređenje digitalnih vještina i unakrsnih medijskih umjetničkih tehnika evropskih umjetnika i kreativaca.

ARTISTS@WORK uključuje 3 zemlje i 3 umjetnička jezika: audio/video produkciju i strip u Italiji, fotografiju i audio/video produkciju u Francuskoj, strip i fotografiju u Bosni i Hercegovini.

Proces će mentorisati 6 profesionalaca iz BiH Munever Salihović i Dejan Slavuljica, iz Italije Pietro Scarnera i Bruno Oliviero, iz Francuske Renaud Personnaz i Stéphane Charpentier kako bi se izoštrile veštine učesnika i stvorila, bilo pojedinačno ili grupno, originalna umetnička djela.

Projekat "ARTISTS@WORK - Umjetnici na djelu" je rođen iz iskustava 5 partnera: Fondazione Unipolis, kao vodeći partner, Fondacija Cinemovel, Libera, Les Ateliers Varan i Udruženje Tuzlanska Amica. Projekat je sufinansiran programom Kreativna Evropa Evropske unije.

Na ovom linku možete preuzeti tabelu sa kandidatima koji su prošli selekciju. http://www.artists-work.eu/files/SELECTION_BosniaErzegovina.pdf

Prva radionica u BiH počinje 29.01.2018.

Vijesti u vezi sa projektom možete pratiti i na web stranici ili na Facebook stranici projekta ARTISTS@WORK


Trenutni posjetioci

We have 9 guests and no members online